Lore

Ik woon week om week in Oosterzele met mijn kinderen. Wanneer ze niet bij mij zijn, woon ik in Gent bij mijn lief, waar ik ook werk. Om mijn kinderen naar hun hobby’s te voeren, gebruik ik een deelwagen. Ik ben bij Dégage aangesloten omdat het aanbod aan deelwagens daar het grootst is en ook omdat ik meer fan ben van het systeem dan van nieuwe autos te creëren. Als ik een deelwagen nodig heb, dan lukt dat altijd bij Dégage, al moet je soms iets verder zoeken. Ik ontleen vaak een elektrische deelwagen uit Merelbeke (DeLorean), omdat dat mooi tussen Gent en Oosterzele in ligt en omdat een elektrische wagen ook wel tof rijdt. Vooral mijn kinderen vinden het elektrische aspect leuk. Mijn jongste dochter is bijvoorbeeld helemaal geen voorstander van auto’s, maar als we elektrisch rijden vindt ze het al veel beter. 

“Vooral mijn kinderen vinden het elektrische aspect leuk. Mijn dochter is echt geen voorstander van auto’s, maar als we elektrisch rijden is het oké. ” 

Als ik de keuze krijg tussen een elektrische en een niet-elektrische, zou ik wel steeds voor de elektrische gaan, al ga ik er niet specifiek naar op zoek. Het is duurzamer, het rijdt gemakkelijk en het is stiller. Je moet natuurlijk wel ietsje meer puzzelen, omwille van het laden, al ervaar ik dat zelf niet zo vaak. DeLorean kan zeker 200 km rijden en voor mijn ritten is dat altijd meer dan voldoende. Wagens die minder dan 100 km bereik hebben zou ik eerder links laten liggen: zoeken naar een laadpaal is toch net iets anders dan gewoon snel gaan tanken. Gelukkig heb ik nog nooit zelf moeten laden. Gerrit, de eigenaar, zorgt er meestal voor dat de wagen helemaal is opgeladen voor ik vertrek. Als lener word je daarin echt ontlast en dat is wel fijn. 

De eerste keer dat ik met een elektrische wagen reed, was het wel even spannend, maar ik was er snel mee weg. Elektrisch rijden is super chique: het gaat echt vanzelf. Het enige minpuntje is misschien dat je met een elektrische auto niet op voorhand kan betalen door te tanken: het laden gebeurt namelijk altijd op kosten van de eigenaar en je betaalt de kilometers dus integraal achteraf. Mocht daar in de toekomst nog een systeem voor ontwikkeld worden, is er geen enkele drempel meer om niet elektrisch te rijden!